2020-01-02 14:45:50• hírek • Bede Emőke

Félresikerült petárdázás miatt került sebészetre egy 13 éves fiú

Hiába a végtelen mennyiségű figyelmeztetés, sokan – közöttük megannyi gyerek – gondolják úgy, hogy az ünnepi robbantgatás nélkül nincs szilveszter. A durrogtató móka azonban könnyen év végi rémálommá válik, ha a petárdák vagy tűzijátékok megsebesítik azt, ki valószínűleg csak szórakozni szeretett volna velük.

2020 első 24 órájában a szatmári kórház sürgősségi osztályán nem kevesebb mint 172 páciens jelentkezett ellátásra. Az év első betege egy 33 éves férfi volt, aki éjfél után 18 perccel érkezett meg erős fejfájásra és szédülésre hivatkozva.


Január 2-án 13 óráig 263-ra nőtt az ellátott betegek száma. Összesen 3 személyt láttak el petárda okozta égési sérülések miatt, közülük egy 13 éves kiskamasz a kezén és az arcán keletkezett égési sérülések miatt a plasztikai sebészeti osztályra került. A súlyos ittasság következtében kórházba kerültek száma ettől jóval magasabb volt: a túlzott alkoholfogyasztás miatt ellátásra szoruló személyek közül kettő kiskorú volt – tájékoztatta híroldalunkat Constantin Demian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: